Výsledek vyhledávání: "#ochrana osobních údajů"
Nalezeno 8 výsledků
Z judikatury
7. 5. 2019

ÚOOÚ udělil pokutu za nadbytečné uchovávání kopií dokladů

Úřad pro ochranu osobních údajů se v loňském roce zabýval případem zaměstnavatele, který nadbytečně uchovával kopie dokladů předložených jeho zaměstnanci. Jde o častou praxi zaměstnavatelů, kteří si pro jistotu pořizují kopie všech dokladů. Takový…

Matej Mihálik
Kateřina Randlová
Právo
9. 1. 2019

Poslanecká sněmovna schválila adaptační zákon k GDPR

Poslanecká sněmovna schválila v prosinci loňského roku dlouho očekávaný návrh zákona o zpracování osobních údajů. Ten má nahradit stávající zákon o ochraně osobních údajů, přičemž jeho přijetí navazuje na nová pravidla ochrany osobních údajů…

Ladislav Karas
Kateřina Randlová
Z judikatury
2. 7. 2018

Za jednání Facebooku může být odpovědný i jeho uživatel

Nedávné rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie (SDEU) určitě nepotěší mnohé administrátory fanouškovských stránek provozovaných na Facebooku. SDEU ve svém rozhodnutí ve věci C 210/16 ULD vs. Wirtschaftsakademie dospěl k závěru, že administrátor je…

Daniel Szpyrc
Ondřej Vykoukal
Z judikatury
15. 3. 2018

Kamery, či soukromí?

Monitoring prostor pomocí kamer je v dnešní době už zcela běžná záležitost. Důvodem jejich instalace je zpravidla ochrana majetku před krádežemi či vandalismem. Jak ale ve svém nedávném rozsudku zdůraznil Evropský soud pro lidská práva, právo na…

Viktor Dušek
Ladislav Karas
Z judikatury
16. 2. 2018

Schrems versus Facebook podruhé

Rakušan Maximilian Schrems vstoupil do povědomí zejména v souvislosti s rozhodnutím SDEU, který zrušil rozhodnutí Evropské komise prohlašující USA za zemi bezpečnou pro předání osobních údajů z EU (tzv. Safe Harbour). Nyní Soudní dvůr EU rozhodoval…

Filip Horák
Z judikatury
13. 10. 2017

Zlodějovo soukromí

Ústavní soud ukončil několikaletý spor o oprávněnost zveřejnění fotografie zloděje na sociálních sítích přímo okradenou osobou. Věcí se však důkladně nezabýval, pouze formalisticky konstatoval, že předchozí rozhodnutí byla v souladu se zákonem a…

Linda Kolaříková
Daniel Szpyrc
Webdesign